BAJVÍVÓ MAGYAROK

Hagyományőrző- és Sport Egyesület

 

A szablya népszerűsítését tűzte ki céljául Zsolnai Gábor hagyományőrző vitéz, aki szablyaforgatásra tanít gyerekeket, felnőtteket egyaránt.

Gábor 1976-ban Baján született.

A francia idegenlégió szanitéc iskolájában végzett. 8 és fél évet szolgált a légióban, Afrikától Szarajevón keresztül Dél Amerikáig. Általa alakult meg az Idegenlégió történelmének első íjászklubja, magyar, merev szarvú, visszacsapó íjakkal.

5 magas kitüntetéssel szerelt le, hazatérése után hosszútávlovaglással kezdett foglalkozni. XVI. századi végvári vitézi viseletben, tiszafüredi fanyeregben, szablyával az oldalán vett részt több történelmi lovas úton. 2005-ban Atilla és Bulcsú útvonalán Spanyolországtól Magyarországig (3000km), majd részt vett a  2006-os Szent Korona Országainak megkerülésében(4200km), végül  a 2009-es kazaksztáni Arany Embertől , az Ószajlai Atilla kurgánig lovagolt végig a selyemúton(6700km).

Létrehozta a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző- és Sport Egyesületet, melynek célja a szablyavívás népszerűsítése. A szablyavívó edzések, továbbképzések mellett, szablyavívó versenyeket is rendeznek hagyományőrző rendezvények keretein belül.

Hagyományőrző társaságuk a 16. századi török hódoltság korát mutatja be a társadalmi és vitézi élet fellelhető forrásai alapján. A végvári vitézeknek és a könnyűlovas harcmodornak minél hitelesebb bemutatására törekedve haditornákon, hagyományőrző rendezvényeken vesz részt, rendhagyó történelem órákat tart iskolákban, óvodákban.

Jelenleg biztonsági szakember, óraadó tanár a Szent Korona Szabadegyetemen.

­
This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!